Her kommer oppskriften
Små speltfiloner
5 dl vann
10 g gjær
2 ts grovt havsalt
1 ss mørk sirup
100 g speltflak
225 g durum mel
300 g italiensk hvetemel
Ha vannet i en bolle og løs opp gjæren.
Tilsett salt, sirup og speltflak (finnes i helsekostbutikken, og på Meny)
Rør først inn durum melet, og så hvetemelet, til du har en sammenhengende, men klissete deig.
Italiensk hvetemel av typen Farina tipo oo finner du i velassorterte matbutikker, men du kan også bruke vanlig hvetemel (da trenger du ikke så mye).
Dekk deigen og sett den til heving i kjøleskapet natten over.
Ha deigen på en godt melet overflate og del den i 10 biter.
Form hvert stykke til avlange boller.
Lag spisser på endene ved å sno dem lett.
Legg dem på bakepapir og etterhev et lunt sted, ca 30 min.
Sett ovnen på 225 grader og sett inn stekebrettet.
Pensle rundstykkene med vann og dryss på durum mel.
Når ovnen er varm, løfter du bakepapiret inn på den varme platen.
Stek i 15-20 minutter, til rundstykkene har fin farge.
Jeg fant både speltflak, durum mel og Italiensk hvetemel av typen Farina tipo oo på Meny.
Åh, denne oppskriften skal jeg notere meg ;)
SvarSlettKose deg i dag!
Her er det skikkelig kjærestesøndag - me like!
klemklem