Hjemmelaget lasagne:
8 lasagneplater
Ostesaus:
5 dl melk
3 ss hvetemel
2 dl gulost
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
1 løk
1 ss smør
2 hvitløkfedd
2 stilker stangselleri
1 gulrot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpure
1 1/2 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
1 ts salt
1/2 ts pepper
Sett ovnen på 200 grader.
Stek kjøttdeig og hakket løk. Vi brukte kyllingkjøttdeig.
Tilsett finhakket stangselleri og revet gulrot og rør
inn tomatpure. Hell på tomater og rør inn krydder og salt.
La sausen koke i ca 15 minutter og smak til.
Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken.
Rist sammen resten av melken og melet i et glass
til en jevning. Rør den i den kokende melken under
omrøring.
Ta kjelen av platen og rør inn osten,
Legg ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis
i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og
strø på litt ost.
Stek lasagnen på nederste rille
i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.
Bon apetit
Klem Anita
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en hilsen :-)