mandag 2. september 2013

Middag på 15 minutter.....

I en hektisk hverdag er det viktig for meg at det å lage
middag kan gjøres raskt samtidig som det kan bli sunt og godt.
 
Derfor kjøpte jeg meg en ny kokebok i sommer: Jamie på 15 minutter.
Hans filosofi i denne boka, er at hvis du er godt forberedt så kan du lage
god, sunn og billig mat på veldig kort tid.
 
Så langt har jeg prøvd èn rett fra boka. For poenget mitt er ikke at jeg skal
lage alle rettene som står der, men de kan gi meg mange gode ideer og inspirasjon
til å lage egne varianter.
Denne første retten heter
 
Gyllen kylling, bresert grønt og potetgrateng..
 
Grateng
800 g poteter
3 løk
olivenolje
1 kyllingbuljongterning
1/2 bunt frisk salvie
1 dl matfløte
30 g parmesan
 
Kylling
4 kyllingbryst uten skinn, a 120 g
1 par stilker frisk rosmarin
2 skiver røkt bacon
 
Grønt
200 g babypurre
200 g babyspinat
200 g frosne erter
 
Tilberedning:
Skjær potetene i tynne skiver i food processoren. Hell dem i en middels
stor kjele og dekk dem med kokende vann. Legg på lokk.
Skrell løken, og skjær i skiver i food processoren, og hell dem i
ovnspannen med 2 spiseskjeer olje. Smuldre i buljongterningen og krydre
med salt og pepper. Riv oppi bladene av salvien og rør jevnlig, ha i en skvett
vann hvis det begynner å sette seg fast.
 
Vend kyllingen i salt, pepper og rosmarinblader på et stort ark bakepapir.
Brett papiret over og slå og flat ut kyllingen med et kjevle til den er 1 1/2 cm tykk.
Legg den i stekepannen med 1 spiseskje olje, snu den etter 3-4 minutter
og stek den til den er gyllen og gjennomstekt. Sil godt av potetene i et dørslag,
slå dem opp i løkpannen, bland sammen, og legg blandingen i et flatt lag .
Hell over matfløten, riv parmesanen over og sett pannen under grillen på øverste rille.
 
Del purrene i to på langs, skyll dem under springen og skjær dem i tynne strimler.
Ha strimlene oppi en tom kjele med lokk sammen med 1 spiseskje olje, på sterk varme.
Rør ofte. Skjær tilslutt baconskivene i mindre biter og legg dem i kyllingpannen.
Snu dem jevnt og trutt. Rør spinaten og ertene sammen med purren, og så snart
spinaten har falt sammen og ertene er møre, heller du dem på en fjøl eller
et fat og legger kylling og bacon på toppen. Server potetgratengen til.
 
 
Kommentaren jeg fikk fra mine barn da jeg serverte var:
"Dette er den beste kyllingen jeg har smakt!!!
Men neste gang du lager den mamma, kan du lage
med pasta isteden?"
 
 
Med denne matinspirasjonen ønsker jeg alle
en god uke. Bon apetit.
 
Klem Anita



1 kommentar:

  1. oj, dette så godt ut! LIKER LIKER!

    Ønsker deg en nydelig tirsdag. Her skinner sola og jeg har ett spennende kundemøte ikveld :) Min andre kunde i min veldig nye Fabelaktig-portefølje *iiik*

    klemklem

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hilsen :-)